CULTUURHUIS

CREATIEF IN DE WIJK

Onder de titel ‘KIDSMART CULTUURHUIS’ heeft Stichting KidsmArt een nieuw initiatief ontwikkeld. Wij brengen cultuur en kunstzinnige vorming  echt naar de wijken toe. Als eerste wijk in Amersfoort is Liendert aan de beurt. Samen met onder andere de ABC scholen, Indebuurt033 en Huis van Bartels geven wij de mogelijkheid aan kinderen tussen de 8 en 18 jaar in hun eigen wijk mee te doen aan een breed scala aan cursussen . Van hip hop dansen tot beeldhouwen, van gitaarles tot street-art en ballet tot schilderen.

de Oriëntatiefase. De kinderen maken kennis met een breed scala aan muziekinstrumenten,  kunstvormen (zoals schilderen en beeldhouwen etc.) en expressie (zoals street-art, ballet etc.), zodat zij kunnen kijken en ondervinden wat zij leuk vinden en de docenten kunnen beoordelen waar welke talenten liggen. De docenten komen uit de wijk Liendert, met ondersteuning van Scholen in de Kunst.

de Implementatiefase. Hierbinnen worden de kinderen onderwezen door docenten van de School in de Kunst op het instrument of creatieve richting naar keuze. Ondersteuning vindt plaats door de docenten uit de wijk.

de Realisatiefase. Getalenteerde, ambitieuze kinderen worden vanuit de implementatiefase doorgezet naar de locatie Eemplein van Scholen in de Kunst . Vervoer vice versa wordt geregeld door Stichting KidsmArt. Datzelfde geldt voor een instrument of kleding, denk aan ballet en dans. Gemotiveerde kinderen blijven in de cursus-opzet actief.